gezellige (s)maakopdracht (minimaal 4 personen)

Bijvoorbeeld voor de vrijdagmiddagborrel of gewoon wanneer het u uitkomt! 

2 weken geleden schreven we over de ingrediënten voor uw succesvolle bedrijfsrecept! De ingrediënten bestaan gelukkig niet, zo ook niet de perfecte smaak en dat geeft ons de creativiteit om met smaken te experimenteren, smaken te veranderen en smaken toe te voegen aan onze bedrijfsvoering. Het is goed om smaken uit te wisselen. Zo leert u van elkaar en komt u samen op smaakvolle ideeën. Consumeren doen we op basis van smaak dus zorg dat u in de smaak blijft vallen en weet wie uw smaakvolle klanten zijn.

Opdracht 1: Ga met 3 van uw collega’s/partners/netwerkcontacten/concurrenten of  gewoon kennissen aan een gezellige tafel zitten. Locatie: het beste is een tafel buiten uw bedrijfsdeuren.

Opdracht 2: Bestel eerst wat te drinken of als het echt niet anders is neem een bakkie uit de kantine.

Opdracht 3: Kies een soort gerecht?  Bijvoorbeeld soep, stoofpotje, warm voorgerecht, tapas, pasta, dessert……geen keuze is verkeerd en kies wat het eerste in u opkomt! (Let op: geen gerecht van de menukaart (smile) – die bestelling kan nog wel even wachten!)

Opdracht 4: Vertel aan elkaar uw gekozen gerecht en schrijf het op uw papier! (Oh ja, dat was ik nog vergeten te vertellen. Pen en papier bij de hand! )

Opdracht 5: Nu is het tijd voor een lekker hapje als daar natuurlijk de ruimte en de tijd voor is. We gaan zelf een lunch of diner bestellen en gezellig samen eten.

Opdracht 6: Na de lunch of tussen het voor – en hoofdgerecht gaan we nu aan uw gekozen gerecht uit opdracht 3 ingrediënten toevoegen, die van uw gerecht uw unieke bedrijfsrecept maken, zoals deze nu is! Alle ingrediënten staan voor metaforen voor onderdelen welke uw bedrijf uniek maken en de smaak geven aan uw zaak. (soort kruiden, vlees, vis, vegetarisch, saus etcetera)

Opdracht 7:  U vertelt mekaar wat uw gerechtjes zijn en waarom  u voor de ingrediënten en voor het gerecht heeft gekozen. Ook noemt u in 1 adem 1 ingrediënt welke u graag nog toegevoegd zou willen zien aan uw gerecht en waarom! Iets wat de smaak nog beter tot zijn recht brengt. (bijvoorbeeld wat peper voor het verhogen van uw productie!)

Opdracht 8: Vervolgens gaat u met zijn allen ideeën/smaken uitwisselen over hoe u smaak aan uw zaak zou kunnen toevoegen.

Leuk om dit met uw team te doen!

Zij kunnen wel eens uw toetje zijn en uw kers op de taart! 

 

 

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestDelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *